F5J - tävlingsklass för El-Seglare!

Bakgrund

I Sverige har det varit lite dåligt med tävlingar för El-Seglare dom sista åren sedan "El-Popular" dog ut. Trevligt nog försöks det att få igång "Populären" igen och det är bara hoppas att "Popularen" slår väl ut för det är alltid bra med bredd och urval inom RC-Segel!

Nu vill SFS marknadsföra och kolla intresset för en annan El-Segelklass - F5J - En klass som skiljer sig mot "Populären" genom att den har begränsad motortid, gruppstart (man mot man) och inga handicap. F5J:n är stor och populär utomlands och säkert skulle passa många Termikflygare även här i landet. Grundreglerna i F5J är baserade på F3J:s grundregler, groupscorning,10 min arbetstid mm. Skillnaden mot F3J är att F5J använder El-motor med max motortid beroende på klass istället för löpstart/vinsch. Annars är klasserna lika när det gäller utformningen och poängräkning.

Om F5J

F5J består i grunden av 3 av olika klasser (lokala avvikelser förekomma)

400-Klass: Endast 400 borstmotor (ferrite), 6-8celler och max
motortid på 60 sekunder.

7Cells-Klass: Fritt motorval, max 7celler och max
motortid på 40 sekunder.

Unlimited-Klass: Fritt motorval, max 30celler och max
motortid på 20 sekunder.

Anm. Fn. är inte Lipo-ackar tillåtna, växel är tillåten i alla klasser.


Kortfattat kan man beskriva en F5J-tävling så här:

Groupscorning, antal omgångar efter tid och väder.

Gemensam start vid arbetstidens början, "motor On-signal" sedan
"motor On Off-signal" efter 20,40 eller 60sek beroende på klass, Samtidigt börjar flygtiden räknas och sedan ev landningspoäng.

Alltså okomplicerade regler som alla Termiktävlande känner igen!
En annan fördel med F5J är att det blir mer spännande "man mot man" tävling över det. Jämför det med
tex El-Popular där individuella resultat räknas ut med hjälp av olika handicap.

Material i klasserna

400-klassen körs det mest med Seglare mellan 1,5 - 2,2 meters spännvidd, ofta riktiga "lättbyggen" som väger runt 500-700g flygklara. Trots att det bara är "simpla" borstade 400:or så får Seglarna bra prestanda tack vare dom låga vikterna. Med optimerad drivlina går det att komma upp i bortåt 6m/s i stig! 6m/s x 60sek =360 meters starthöjd!

Kostnad för en drivlina utan ack ca 500 -1000:- beroende på "kvalitet" och om man använder växel.
- 400-Klassen är ett bra "budgetval" och mycket populär utomlands!


7Cells-klassen körs det med alla typer av Seglare. I denna klass som har fritt motorval går det att få bra effekt ur motorerna med bara 7celler. Detta betyder att låg vikt inte är lika viktigt och med detta så går det bra att konvertera dom flesta Seglare till 7Cells-klassen och få OK prestanda!

Kostnad: Här gäller borstlösa motorer så här kan man säga att modellvalet styr kostnaden för drivlinan.
Flyger man med en större eller tyngre modell så kostar en drivlina utan ack ca 2000 - 4000:-
I en mindre och lättare modell ca 1500 - 2500:-
- 7Cells-klassen är den klart intressantaste och också den största utomlands!


Unlimited-Klassen är ganska "extrem" och det behövs mycket kraft för att få en bra starthöjd på 20sek om man har en större Seglare. Klassen känns fn. inte så aktuell??

Obs! Prisuppgifterna är ungefärliga och det går både spendera mer eller mindre pengar!

Sammanfattning.

Ovanstående visar kortfattat vad F5J är och hur det går till. Eftersom F5J har "provisional" status oss FAI så förekommer det lokala regler och klasser.
Tex F5J Formula 15 där arbetstiden är 15min med 2 flygningar.

Detta betyder att vi själva inom SFS kan köra med lokala klasser/regler som baseras på F5J:s grundtanke med max motortid som gör tävlingsformen så givande både för deltagare och åskådare!


När det gäller materialet i tex 7Cells-klassen så behöver man inte ha "det värsta" för att få bra resultat! En mindre Seglare på 1,5 - 2meter behöver inte ha så mycket effekt för att nå 300-400meters höjd på 40 sekunder, Och från den höjden flyger man bra länge i "nollluft" och med lite Termik så flyger man lätt fullt! Så precis som i andra Termiktävlingar är det viktigaste att vara duktig på klockan, termiken och landningarna istället för att ha "värsta materialet"

Arrangörsmässigt är F5J en perfekt klass! Man slipper vinschar så det går bra med små fält, ingen linhämtning eller "trassel" som "stör" tävlingarna. F5J är även en perfekt klass för "vintertävlingar". Som F5J-utövare har man stora möjligheter att träna och "söndagsflyga" året runt på ett enkelt och smidigt sätt - Även perfekt för F3J/F3B-T utövaren som vill hålla igång Termikflygandet! Sen får vi inte glömma att en F5J-Seglare även är perfekt att
flyga med i El-Populär-klassen!

Provtävling

Om det finns intresse för F5J och tillräckligt med deltagare kommer SFS att arrangera en provtävling vid lämpligt tillfälle. Så om du vill vara med eller har några synpunkter/frågor
Så hör av dig omgående till undertecknad.

/Johan 0708-398263 Mail

Länkar

 
Orginalregler F5J (Eng)
F5J-Populär - SFS:s förslag
Förslag på nya F5J Regler som är baserade på uttagen "Watt" i deltagarens modell.
Rivamodells "F5J-Magazine" - Här hittar man mycket om F5J
Artikel från en F5J-tävling i Europa 04. Även fakta om vad dom flyger med
Några utlänska hobbyfirmor/tillverkare som specialiserat sig på F5J. Riva Models   NF-Models  
Om man vill jämföra F5J med EL-Popular så finns nv. "Populärreglerna" här.
Mer länkar efterhand